تقدم دیافراگم در عکاسی چیست ؟

ما در این مقاله شما را با حالت تقدم دیافراگم دوربین ( AP / TV) ، نحوه عملکرد، تاثیرات استفاده از آن بر عمق میدان و موقعیت های مناسب استفاده از آن آشنا میسازیم.
حالت Full Automate دوربین فقط به شما امکان تغییر فرمت عکس را میدهد حتی فلش با تشخیص خود دوربین فعال یا غیر فعال میشود. در حالت Program شما امکان تغییر WB ، Metering و … را دارید اما نمی توانید سرعت شاتر و دیافراگم را تغییر دهید. وقتی به حالت تقدم دیافراگم دوربین ( AP / TV) می روید همان طور که از اسم آن پیداست تقدم تنظیمات عکاسی در دیافراگم است و سرعت شاتر خود را با توجه به دیافراگم تغییر میدهد. اجازه بدهید با یک مثال به شما توضیح بدهم :
اگر شما دیافراگم را روی عدد ۸ تنظیم کنید و سرعت شاتر ۱/۲۰۰ باشد و تصمیم بگیرید که دیافراگم را باز تر کنید به عدد ۵٫۶ (که به شما اجازه میدهد دو برابر نور وارد دوربین شود) دوربین به صورت اتوماتیک سرعت شاتر را به ۱/۴۰۰ تغییر می دهد تقدم شاتر دقیقا به همین صورت کار میکند.

  1.  وقتی شما عدد دیافراگم را کم میکنید مثلا به F/2 ، به دوربین اجازه می دهید که نور بیشتری وارد لنز کند و شما می توانید از سرعت شاتر بیشتری استفاده کنید.  باز بودن دیافراگم همچنین به معنی عمق میدانمحدود تر است.
  2.  با تنظیم کردن دیافراگم از عدد ۸ به ۱۱ به طور معمول به شارپ ترین حالت لنز دست پیدا میکنید.
  3. همان طور که دیدید حالت های بسیاری است که از حالت تقدم دیافراگم دوربین ( AP / TV) استفاده کنید به نظر ما اشتباه است که کسانی میگویند فقط از حالت Manual دوربین در زمان عکاسی استفاده کنید. فقط ۱/۳ از زمان هایی که ما عکاسی می کنیم حالت Manual به کارمان می آید. اجازه بدهید نگاهی به موقعیت هایی که بهتر است از حات تقدم دیافراگم دوربین استفاده کرد بیندازیم.

موقعیت ۱: نور خوب / روز آفتابی
وقتی نور مناسب است Manual می توانید استفاده کنید، اما اعمال تغییرات برای تنظیم دوربین در زمان عکاسی زمان بر است، در صورتی که خود دوربین برایتان این کار را به صورت اتوماتیک در کسری از ثانیه انجام می دهد.
وقتی نور مناسب است شما نباید نگران تار شدن عکستان یا اشکالات نوردهی باشید به این دلیل که سرعت شاتر به اندازه ی کافی سریع است تا حرکات را ثبت کند. مخصوصا زمانی که در روز عکاسی میکنید.
یک قانون قدیمی ( آفتابی ۱۶ ) است که عدد مناسب دیافراگم در نور روز را پیشنهاد می کند این میتواند دلیل دیگری برای استفاده ازحالت تقدم دیافراگم باشد.
در نور مناسب شما میتوانید دیافراگم دوربین را به عددی ببرید که تصویر شارپ تری تولید کند. بین عدد ۸ الی ۱۱

موقعیت ۲: پرتره
موقعیت نوری راحت و مناسب زمانی است که با عدد دیافراگم و مورد دلخواه ما عکاسی عملی باشد. من شخصا دوست دارم تا از چند دیافراگم مختلف در زمان عکاسی مختلف استفاده کنم. اما f/8 عدد دیافراگم مورد علاقه ی من است. با مقایسه کار هایی که عکاسی کردم متوجه شدم که دیافراگم عکس های من شارپ تر است که برای عکاسی پرتره بهترین می باشد.

 

موقعیت ۳: طبیعت
عکاسی طبیعت عموما پیش زمینه و پس زمینه دارد و ما برای اینکه بتوانیم تمام تصویر را در حال فوکوس ببینیم باید با دیافراگم بالا عکاسی کنیم ما عدد f/16 را پیشنهاد میکنیم. زمان هایی است که از سه پایه استفاده میکنیم پس میتوانیم کمبود نور را با کم کردن سرعت شاتر جبران کنیم بدون اینکه تصویر تار شود. اما همیشه سه پایه همراه ما نیست و یا همیشه امکان عکاسی با سه پایه ممکن نیست در این زمان دوربین را باید روی دست گرفت و عکاسی کرد که استفاده از تقدم دیافراگم به خوبی کار میکند. این زمانی است که عمق میدان عکس خیلی مهم میشود.

 

موقعیت ۴: عمق میدان کم
عمق میدان کم زمانی به دست می آید که دیافراگم دوربین شما در باز ترین حالت باشد یعنی عدد آن کم باشد که اجازه میدهد نور بیشتری وارد لنز شودتغییر دیافراگم از ۲٫۸ به ۱٫۴ اجازه میدهد ۴ برابر نور بیشتر وارد دوربین شود که به راحتی و به سرعت در حات تقدم دیافراگم توسط دوربین سرعت شاتر محاسبه میشود.
زمان هایی که نباید از حالت تقدم دوربین استفاده کنیم:
موقعیت ۱: نور کم / اتاق تاریک
همان طور که قبلا گفتم یکی از زیبایی های دیافراگم باز و لنزی که این قابلیت را در اختیار عکاس می دهد امکان عکاسی در موقعیت های کم نور است اما این به این معنی نیست که حتما از حالت تقدم دیافراگم استفاده کنید باید از حالت تقدم شاتر در این موقعیت نوری کمک گرفت.
وقتی در موقعیت کم نور عکاسی میکنید دو نگرانی خواهید داشت :

  1.  نور کافی
  2.  حرکت دوربین ( تصویر تار) اگر شما در حالت تقدم دیافراگم عکاسی کنید در حقیقت با ۵۰ % مشکل که کمبود نور است در حال کلنجار هستید، در این حالت می توانید حرکت دوربین را محاسبه کنید مثلا عدد ۱/۵۰ ثانیه و خود دوربین بر اساس سرعت داده شده بهترین دیافراگم را به شما میدهد. حتی اگر نور کافی نباشد خود دوربین دیافراگم را به باز ترین حالت ممکن می برد و شما میتوانید در حالت RAW عکاسی کرده باشید تصویرتان را اصلاح کنید این اقدام باعث میشود که حداقل تصویرتان تار نشده باشد.

موقعیت ۲: عکاسی از طبیعت در شب
من میدانم در متن گفتم که دوست دارم در حالت تقدم دیافراگم از طبیعت عکاسی کنم، اما نه در شب.
عکاسی در شب متفاوت است که بهتر است در دوربین در حالت Manual عکاسی شود .
شرایط نوری غیر قابل پیش بینی است شما باید در ذهنتان محاسبه کنید که بیشتر با آزمون و خطا اصلاح میشود.

 

 

تهیه و ترجمه برای سایت عکاسی دات نت

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:



تاريخ : دو شنبه 7 ارديبهشت 1394برچسب:تقدم دیافراگم در عکاسی چیست ؟, | 10:37 | نویسنده : مهران دادخواهی پور |